Ara és el temps del bolets de primavera. Amb les últimes pluges els prats estan amarats d’aigua i amb la calor es donen les condicions òptimes per a al creixement dels bolets.
Marasmius oreades
Cat: Camasec, coretjola , carrereta
http://www.valdorba.org/micovaldorba2/setas/Marasmius_oreades_senderuela_ankaluze_cama_sec_moxerno.html
Excelente seta comestible. Su carne es escasa y muy fibrosa en el pie, de color blanquecino, sabor dulce y olor suave, como de almendras. Muy apta para para el secado ya que con el proceso gana aroma. Puede encontrarse desecado en el mercado y comercios con el nombre impropio de “Moixernó”. Seta utilizada e la elaboración del Fricandó, guiso de ternera con setas tradicional de Catalunya. También puede hacerse en tortilla o revueltos.
Fuente: Associació Micològica Joaquim Codina
http://portalgastronomico.com/El_Rebost/Setas/Senderuela_Marasmius%20oreades.htm
A la foto un grup de joves , hostes de El Castell de la Pobla de Lillet, buscant corretjoles en unes pastures del Parc Cadí-Moixeró.
Foto feta per Josep Recolons 12/05/2008
http://elcastell.recolons.net
dimarts, 13 de maig del 2008
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada